Елица Тодорова: Изкуството е вечно

Изкуството е вечно – това са думи на певицата барабанистка Елица Тодорова. Прочете как отговори тя на въпросите, които ѝ  зададе Денис Никифоров в интервю за ДИКТОФОН МЕДИЯ.

Елица Тодорова, как можем да успеем да запазим позитивизма и усмивката си в днешните непредвидими времена?

До голяма степен човек е такъв, какъвто е темпераментът, природата и душевността му. С музика и четене на по-сложни книги за тренинг на мозъка, тренировки и любими филми човек може да подсили позитивизма си.

Музикантите, които имат школовка и са преминали през много репетиции и упражнения, подобно на спортистите, имат този, така да го наречем, специфичен ТРЕНИНГ и успяват да запазят баланса.

Казват, че след пандемия творците създават най-добрите шедьоври?

Историята ни е оставила истински шедьоври, които са най-вече в класическата музика – по време на пандемия са писали: Владигеров, Шостакович, Прокофиев, Скрябин и много други. Оставили са впечатляваща музика, писана по време на извънредно положение. Аз самата също използвам това време у дома и работя по нови песни. Един от новите ми проекти е в ДУЕТ с изявен млад български уникален талант, но засега ще запазя името му в тайна. Песента е пълна с позитивизъм и ще се радвам скоро да я споделим с публиката.

Как минава един твой ден?

Ставам с усмивка, и след кафето правя тонизиращи упражнения, след което се отдавам на музикалният процес:

1 час свирене на пиано, 1 час пеене и 1 час свирене на ударни инструменти.

Четенето на книги, свързани с личностното развитие и бъдещите планове, също тонизират мозъка и го настройват на положителна вибрация. Храната – предимно с плодове и зеленчуци тонизира тялото и духа. Разходките липсват на всички ни сега, но дори на терасата можем да съберем слънчева енергия, ако сред нас има и цветя, то вече пролетното настроение е налице!

Какво е публиката за един изпълнител като теб, който е обиколил света и е имал невероятни и уникални изяви, които са представяли България многократно?

Нейно величество публиката. Тя е всичко за артиста – коректив, стимул, обич и вдъхновение. Достатъчно е публиката да те разбира, подкрепя и обича. Оценката на публиката за творчеството ми е важна за мен. Изкуството е вечно!

Какво е за теб България?

Силен дух и невероятна красота! От химна ни до Седемте Рилски езера, през Мадарския конник, планините, морето,  фолклорните ни изпълнители и съчетанията на гимнастичките ни, палитрата, красотата и богатата душевност на хората, които живеят в България… Всичко това е нашата уютна родина, от която всички ние черпим сили, обич, идеи и вдъхновение… Една шевица може да те потопи в приказния свят на България! Космичният код на Българите и талантите ни са неизчерпаеми. Земя на древни титани великани, както казва големият Петър Димков – българският народен лечител.

Творците като теб са насочени към своята чиста душевност, какво преоткриваш всеки един ден?

Живея с благодарност за всичко, което имам и гледам напред в бъдещето.

Лично на мен винаги ми действаш супер мотивиращо, каква е тайната?

Сърдечно благодаря! Ген, харизма и индивидуален подход са ключови в общуването ми към хората, които дълбоко ценя и уважавам.

Защо е важно да се радваме на успехите на другите?

От малка съм възпитавана да съпреживявам и да се радвам на успеха на другите. Самата дума съдържа в себе си заряд.

На базата на социалното сравнение преценяваме как се справяме самите ние. Това ни помага да развиваме повече мъдрост, търпение и сила. Щастливият човек е умен. Той не си губи времето. Той гледа по-надълбоко. Радостта за чуждите успехи се превръща в безплатно гориво за нашата собствена ефективна работа, насочена към подобряване качеството на живота ни.

Предстоят великденските празници, какво е твоето послание към целия свят?

Нека бъдем по-здрави, по-смирени и по-чисти в сърцата си. Нека МИРЪТ бъде във всеки дом, душата и сърцата ни.

Бих искала да изкажа своя апел за уважение към труда на лекарите и медиците, които са на първа линия и се борят с COVID-19. За мен това са съвременните български герои!

Какво е твоето послание към читателите на ДИКТОФОН МЕДИЯ и Magic Art?

Спокойствието на ума е най-голямото богатство!

С коя мисъл или дума бихте искали да завършим това интервю?

Живей с Ритъм и Любов !

http://www.ElitsaTodorova.com

Автор: Денис Никифоров

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: