Кехлибар помага на щитовидната жлеза

Кристалотерапията чисти възпаления и облекчава болките в гръбнака, обяснява гранд мастер Екатерина Стоянова.

Бижутата са синоним на красота и изящество, но могат да влязат и в ролята на лекарство. Още от дълбока древност кристалотерапията е била оръжие срещу редица болести. Кои са те? И как ни лекуват кехлибарът, аметистът, тюркоазът и розовият кварц? Clinica.bg потърси отговорите от гранд мастер Екатерина Стоянова. Тя е основател на Български Рейки център и има над 20-годишен опит с практикуването и преподаването на кристалотерапия.

Кристалите са земната ДНК, те носят химическия отпечатък на еволюцията, обяснява гранд мастер Екатерина Стоянова. Важно е да се знае, че полускъпоценните камъни притежават същата сила като скъпоценните, уточнява тя. При кристалотерапията се работи на физическо, емоционално и ментално ниво. Енергийният метод особено силно влияе върху чувствата, чисти от отрицателни вибрации и защитава от тях, разкрива Стоянова. „Много е ефективен при проблеми с гръбнака и по-специално с прешлените, както и при възли на щитовидната жлеза и други подобни образувания, защото кристалът действа като лазер“, разкрива терапевтът.

ВИЗИТКА

Екатерина Стоянова е основател и ръководител на Български Рейки център и гранд мастер с 20-годишен опит в системите за самоизцеление и духовно самоусъвършенстване. Провежда различни семинари и води медитации – релаксиращи, регресивни, динамични (медитации на Ошо Раджнеш). Стоянова предприема много духовни пътувания до Индия, Египет, Божи гроб в Израел, както и до енергийно заредените места в България.

„Когато го използвам в практиката си усещам как ръката ми се слива с него. При сеанс кристалът „изгаря“ всякакви възпаления – например синузит. Помага и при проблеми с прешлените и гръбнака. Виждала съм подобрение при болест на Бехтерев например“, разкрива Стоянова. Тя е изпитала силата на камъните и върху себе си. „Имах гранулом, който ми причиняваше много силна болка. При работа с кристала цялата ми буза изтръпваше –

все едно ми е поставена упойка

имах усещането, че камъкът сам се движи“, споделя личния си опит мастерът.

По време на сеансите, при метода, който практикува и преподава Стоянова, терапевтите движат кристала по чакрите, с въртеливи движения обратно на часовниковата стрелка. „Свободната ръка държим върху слънчевия сплит на пациента. През цялото време „рисуваме“ символа в третото око и мантруваме. Ако по време на терапията от човека в кристала се е вляла отрицателна енергия, го изчистваме под течаща вода и зареждаме със символа и мантрата, които усвояваме в курса по кристалотерапия“, разкрива технологията Стоянова. И допълва, че за изчистване и изцеление се работи отгоре-надолу по чакрите, а за защита и духовно развитие – отдолу-нагоре. Разбира се, терапевтът се стреми да концентрира заряда на камъка върху проблемното място.

Кристалите акумулират енергия – както положителна, така и негативна, затова трябва да се научим да ги почистваме и зареждаме, категорична е Стоянова. И препоръчва, когато ни подаряват или си купуваме бижута с камъни, да ги „освободим“ от информацията, която са поели от всеки, който ги е докосвал. Дори погледите „замърсяват“ камъните, затова трябва да ги почистваме след всяко слагане, предупреждава Стоянова. „Могат да се освободят от натрупаните отрицателни енергии

с течаща вода или морска сол

А хората, които са завършили курс по кристалотерапия при нас, за целта използват специален символ и мантра“, обяснява експертът по енергийна медицина. Стоянова е категорична – не ние избираме кристалите, а те нас. Затова, когато се колебаем измежду много в магазина например, трябва да вземем първия, който привлече погледа ни, в лявата си ръка. „Ако почувстваме затопляне, пулсиране – това означава, че е наш и ни е избрал“, разкрива кристалотерапевтът. За да го „опитомим“ истински обаче, трябва повече време. След като го почистим, е нужно да го вземем – отново в лявата си ръка, и два часа мислено да говорим с него. „Не е задължително да е непрестанно, но е необходимо да насочим мисълта си към това какво очакваме от кристала, като по-този начин той се програмира и настройва към нашите вибрации“, обяснява гранд мастерът. И отново подчертава, че не бива да даваме личния си кристал никому, защото така другият човек – колкото и да е добронамерен, ще му предаде своите мисли, проблеми и дори заболявания. Ако не са добре почистени, някои камъни при сеансите дори могат да се напукат. „Случвало ми се е кристал да се разлети на части“, признава експертът по енергийна медицина.

Най-подходящи при кристалотерапия

са камъните с яйцевидна форма или лечителските

(с форма на молив), уточнява още Стоянова. Универсални пък са са планинският кристал, розовият кварц и аметистът. За защита са подходящи черните камъни, тигровото око и тюркоазът. Кехлибарът отваря гърлената чакра, обяснява още Стоянова. Затова е добър при понижена функция на щитовидната жлеза, но противопоказни – при хиперфункция. Както подсказва и името му – нефритът помага при болни бъбреци, а розовият кварц влияе добре на сърцето. Аметистът пък е камъкът на духовното развитие, разкрива терапевтът. Някои кристали специалистите наричат с термина „библиотеки“ – защото, ако човек е достатъчно отворен, може да черпи информация чрез тях, обяснява Стоянова. Много полезна е т.нар. друза от кристали. Най-често те са от планински кристал, розов кварц, аметист, цитрин, обяснява гранд мастерът. Терапевтът разкрива, че е добре те да се поставят в офиса или на място, което събира голямо количество отрицателна енергия – например близо до телевизора, компютъра или рутера. Отвреме-навреме е необходимо друзите да се чистят – подобно на останалите камъни, от натрупаната отрицателна енергия, за да могат да неутрализират ефективно негативните вибрации. Кристалните пирамиди пък са магнит за пари, издава гранд мастерът. Такъв камък е още цитринът. Важно е обаче те да се поставят в т.нар. „ъгъл на богатството“, който се намира вляво срещу вратата, уточнява Екатерина Стоянова.

СЪВЕТИ


В сряда носете яспис, в събота – оникс.

Всеки ден от седмицата е под влиянието на дадена планета. А всяко небесно тяло се свързва с различни камъни и цветове. Затова е добре – в дадения ден, да се носи определен кристал – независимо дали на бижу или в джоба или чантата, обяснява Екатерина Стоянова. Понеделник например е свързан с Луната и бялото. Затова е добре да се носят сребро, както и лунен камък, селенит и перли. Вторник е денят на Марс – войнствена планета, е цветът му е червено. Подходящите камъни също са алени – гранат, червен яспис и корали. Сряда е под влиянието на Меркурий, като тази планета управлява бизнеса. Хубаво е в този ден да се носят зелени и шарени дрехи, камъните, които са подходящи са яспис или нефрит. В сряда срещу четвъртък пък е подходящо да се постави под възглавницата аметист. В деня на Юпитер е хубаво да носим лилаво, а камъкът е топаз. За онези, които не могат да си го позволят, алтернативата е аметист. Петък е ден на Венера, като тази планета обича лъскавото, затова са подходящи диамантите, обяснява Стоянова. Тъй като не са по джоба на всеки, може да се заменят с планински кристал или розов кварц. Дрехите задължително трябва да са сини. Събота е под знака на Сатурн, планетата на съдбата, затова тоалетът е добре да е пепеляв или сив. В този ден най-подходящи са черните камъни. Най-силен сред тях е необработеният турмалин, който не само защитава от отрицателни енергии, но умее и да връща такива, обяснява гранд мастерът. Други черни камъни са оникс и някои видове ахат. Хубаво е в събота да се постави черен кристал на пода, за да изтегля отрицателните енергии, уточнява Стоянова. Неделя е ден на Слънцето, като е препоръчително да се носят златисти, жълти и оранжеви дрехи. Подходящите кристали са рубин, слънчев камък и кехлибар. „Не е задължително целият тоалет и бижуто да са в унисон с цвета на деня, но ако сме в съзвучие с него, със сигурност ще ни върви повече“, убедена е Екатерина Стоянова.

Автор: Денис Никифоров / Clinica.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: