Най-тежкото наказание за грешките ни – когато децата ни страдат заради тях

В книгите, идващи от древна Индия, се споменава за думата КАРМА, която е свързана с будизма, даоизма, индуизма и други източни религии и учения. Кармата е следствие от нашите действия. Тя се проявява в бъдещето и е част от всеки един от нас. Добрите дела водят до добра карма, докато лошите до отрицателна или негативна карма. Често кармата се прехвърля на нашите деца, защото те са част от нас, и дори част от отрицателната карма се прехвърля и на техните деца.

Ние сме част от прекрасната Вселена, но понякога не вършим само добрини и излизаме от хармонията, с която сме сътворени. Вселената е прекрасна – слънцето, въздухът, водата, планините – цялото сътворение е една хармония, а къде отиде хармонията между хората? 

Нима е хармонично всеки да мисли за имане, откраднати пари и как да навреди на себеподобните си… 

Хората водят все по-жестоки битки помежду си, питам се защо ние, човеците, се превърнахме в хищници?! 

Всеки един от нас прави грешки, но учим ли се от тях?

На кого ще оставим недовършените дела и сторените грешки?

Защо децата или внуците ни трябва да изплащат нашата карма, да водят битки с нашите грешки, вместо да се радват на прекрасната хармония на живота?!

Аз искам едно – детето ми да е щастливо – и затова не заспивам, преди да съм осъзнал с какво съм сгрешил през изминалия ден. Никой от нас няма да отиде нито в Ада, нито в Рая, но лошите действия остават под формата на отрицателна енергия в пространството около най-близките ни… и утре може да е твърде късно да предотвратим действието й!

Точно ТУК и СЕГА е подходящият момент да спрем да хитруваме, да осъзнаем с какво сме сгрешили, да се извиним на когото е нужно и да продължим живота си, като се стараем да вършим добри дела занапред. 

Кармата не е лошо нещо, когато си запознат си запознат отблизо с нея. Тя е едно отражение на нашите действия.

Нека простим на близките си, да открием любимото си занимание, което да ни помага да изчистваме натрупаната карма от нашите предци – разходка сред природата, различни упражнения, йога или редовните медитации са част от методите за пречистване на нашата карма. Нека се постараем да оставим само добра и хармонична карма на децата си, защото в противен случай децата ни, без да са виновни, ще страдат и ще се борят в живота с тази енергия заради нас. Заради нашите грешки, ще се наложи те да изплащат кармичните ни уроци.

Всеки от нас може да започне да мисли позитивно, да се радва на въздуха и хармонията във Вселената, да отделя време за себе си и да не обръща внимание на отрицателните хора, които се опитват да нарушат нашето душевно спокойствие по един или друг начин. И все пак най-доброто упражнение за изчистване на нашата карма е вършене на добри дела!

Анализ на автора от 2017 г.

Автор: Денис Никифоров

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: