Лили Друмева представя песента „Искам да се събудя до теб“

Лили Друмева е вокалист, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на 11 студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и световна кънтри и блуграс асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 г. опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Автор е на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Организатор е на фестивал за автори-изпълнители – „Sofia Singer Songwriter Fest“.

Кое е посланието, което отправяте с новата си песен „Искам да се събудя до теб”?

Песента е много лична. Написана е на един дъх. Няма послание. Просто чувства и мисли. Човек има нужда от дребни неща – малко нежност и компания, някой да те прегърне и да можеш да споделиш.

Кое е най-важното нещо, което искате да предадете с този нов проект?

Събирам песни за нов албум. Имам вече 4 нови. Две мои – на български и английски, една на румънски и една на албански. Миналата година пуснах 11-тия ми албум „DRUMUL”, който представлява колекция от песни на 12 езика. Сега наблягам предимно на авторските песни, които най-вероятно ще станат част от следващия ми албум догодина. Саундът е минималистичен. На преден план е моят вокал и текстът, около него са изсвирени китари, малко цигулка и мандолина. Записът, миксът и мастерингът се правят от Стамен Янев, с когото имам дългогодишно партньорство.

Какво е музиката за един изпълнител?

Музиката е саундтракът на моя живот. В главата ми непрекъснато се върти песен, която съм чула и ми е харесала. Тя ме съпътства докато вървя по улиците, докато работя, непрекъснато си тананикам нещо. Песните, които съм написала са като мои деца. През 2014 година издадох една книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми“. Тя завършва с един цитат на Джон Майлс, който абсолютно точно описва какво е музиката за мен: “Music was my first love, and it will be my last. Music for the future and music of the past. To live without my music, would be impossible to do. In this world of trouble, my music pulls me though…”

Съществува ли формула за успех и коя е тя?

Трябва да имаш силно желание, постоянство и да работиш… Талантът е 1/3, останалото е труд!

Какво послание искате да отправите към читателите на това интервю?

Да живеем по-задружно и организирано.

Как преминава един Ваш ден по време на изолация заради COVID-19?

След като временно ми бяха спрени предаванията по Радио „София“ и ми отпаднаха концертите и турнето в Румъния се наложи да си намеря нови занимания. Получих предложение да пиша за новия информационен сайт на Дарик на тема коронавирус. Следя новините и правя собствени анализи, също и интересни интервюта с водещи лекари, фармацевти, икономисти, финансисти, предприемачи, хора на изкуството и други. Вечер давам уроци по български език по скайп на двама американци. През деня готвя, спортувам вкъщи, взимам уроци по пеене онлайн при доцент Алис Боварян и свиря на китара.

От какво най-много се нуждаят арт хората?

От сцена, от публика, от работа в момента.

Лили Друмева към днешна дата е?

Човек който се справя с предизвикателствата, като открива нови умения…

Казват, че по време на изолация творците творят най-добрите си шедьоври -„Искам да се събудя с теб” ли е твоят нов шедьовър и какво да очакваме през следващите топли дни от теб?

Песента е написана малко преди карантината. Участваше в конкурса „Пролет“ на БНР. Представена бе и по „Хоризонт“, „Христо Ботев“ и „Дарик“. По време на изолацията работих върху нова авторска песен „I don’t know what to do”. От дистанция записахме инструментите, изпяването направих на живо в студиото на Стамен Янев. В момента сме на етап „смесване“ и изглаждане на детайли. Работя и върху клип, който се прави пак от дистанция. Имам хубави кадри от концертите ми в Румъния които не са ползвани. Станко Николов ги монтира и скоро ще имам готова продукция. На 27-ми май ще направя малък концерт в галерия Over Art, където ще представя някои от новите песни. Надявам се че през юли и август отново ще свиря с групата ми LILLY OF THE WEST в столичните паркове. Всяка година участваме в лятната културна програма, надявам се да има такава.

Може ли да чуят нашите читатели песента?

Да, ето я!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: