Палитра от позитивни емоции при стотици зрители предизвика излъчването на спектакъла „Стъклената менажерия“ от Тенеси Уилямс

„Театрална совалка 2020 НБУ“ – online излъчи лайвстриминг на спектакъла „Стъклена менажерия“ от Тенеси Уилям. Режисьор на представлението е проф. д-р Ева Волицер, която разказа, че „Стъклената менажерия“ от Тенеси Уилямс е представление с поетична, но експресивна атмосфера, която навлиза в дълбоките нюанси на характерите. Това е причината спектакълът да има разнолика чувствителност, парадоксални характеристики и много често ни залива със смях през сълзи.

По време на събитието се осъществи онлайн дискусия между Мартина Апостолова, която е водещ на „Театрална совалка 2020 НБУ“ – online и модераторите на представлението: проф. д-р Ева Волицер, Силвана Василева, Лорета Филипова, Атанас К. Атанасов, Павел Кръстев и Ирина Магдалинчева.

По време на събитието актьорите споделиха с аудиторията своя опит за голямата проникновеност и отдаденост при изследването на своите персонажи. За тях работата върху толкова голяма и сложна драматургия е безценен опит и стремеж да овладяват сложното и прекрасно актьорско изкуство. Спектакълът се изгледа на един дъх като е наситен с красива и въздействаща музика.

Също така се осъществи комуникация между зрителите и модераторите на „Театрална совалка 2020 НБУ“ – online. Всеки, който гледаше лайвстримийнга имаше възможност да зададе своите въпроси. Въпросите, които зададоха зрителите бяха свързани както с времето на реализиране на спектакъла, така и за трудностите при актьорската игра. Не липсваха и многобройните комплименти за подарените позитивни емоции от страна на зрителите.

Ако сте пропуснали излъчването на „Стъклената менажерия“, може да го изгледате на запис на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=i2_VaaJWVRQ.
Режисьор на спектакъла е: проф. д-р Ева Волицер;
Помощник режисьор: Яна Стоянова;
Графичен дизайн: Красимир Чочев;
Сценография и костюми: Ирина Магдалинчева;
Хореография: доц. д-р Анна Пампулова.

В „Стъклената менажерия“ участват актьорите: Силвана Василева, Лорета Филипова, Атанас К. Атанасов, Павел Кръстев.

Ще допуснеш ли да пропуснеш станция „Твоят дом“?
Очаквайте и следващите ни театрални полети.

Публикация: Денис Никифоров, Университетски театър НБУ

Източник: НБУ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: