38 са новите случаи на COVID-19 у нас, 10 от положителните проби са в Благоевград

2138 е общият брой на заразените, като за денонощието само в Благоевград има 10 положителни проби.

38 са новите установени случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие.Така общият брой на потвърдените става 2138. 10 от заразените са в Благоевград, който се очертана като ново огнище на заразата. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.Изследваните проби за последните 24 часа са 1608 проби. Достигнатият общ брой на тестуванията е 63 319. От всички новозаразени 12 са приети за лечение в болница. По области разпределението на новите случаи е следното. В област София има 7 души, които двама са приети в столичната УМБАЛ„Света Анна“. По един новоприет пациент има в „Пирогов“ и Университетска болница „Царица Йоанна“, амбулаторни са трима. В Благоевград – 10, Ямбол – 6, Разград – 5, Видин – 2, Кюстендил – 2, в областите Велико Търново, Перник, Плевен, Русе, Сливен и Смолян – по 1. Десетте случая в Благоевград са от обособено огнище, което вече е локализирано и са предприети съответните мерки от РЗИ.

За денонощието има един нов

случай на заразено дете. Става дума за 5-годишно дете в област Кюстендил. Има и два нови случая на заразен медицински персонал, на лекари, в София и Разград. Новите излекувани за денонощието са 24 души, а общият брой на лицата с отрицателен PCR е 545. Те са клинично здрави към момента. От новите излекувани един е от Бургас, а 23-ма са в София. Починали са 3-ма пациенти за изминалото денонощие, като общо смъртните случаи стават 102.

Мъж на 69 години е починал в

МБАЛ Видин с придружаващи заболявания хронична бъбречна недостатъчност и артериална хипертония, мъж на 56 години – в МБАЛ Велико Търново с диабет и развит възпалителен процес в областта на бедрото и мъж на 69 години в МБАЛ Гоце Делчев с диабет, хронична бъбречна недостатъчност, хронична обструктивна болест и усложнения след прекаран миокарден инфаркт. Последният починал е от оформилото се огнище в село Осина, община Сатовча. Към момента средната възраст на починалите е 66,8 години. В болници към момента са 321 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция.49 от тях са настанени в интензивни отделения. В международен план 213 са засегнатите страни от заразата, с общо констатирани случаи – 4 526 850. Увеличението за период от 24 часа е с 96 334 случая.

Източник: Clinica.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: