Театърът на НБУ стартира конкурс: „Зона за таланти“

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ:

Университетският театър на Нов български университет стартира конкурс „Зона за таланти“. Актьорите на НБУ предизвикват деца и родители да станат част от професионалната сцена.

В „Зона за таланти“ могат да участват както деца в предучилищна възраст, така и гимназисти. Кандидат-актьорите ще могат да се включат в инициативата в две категории като най-напред е необходимо да покажат своя талант като изпратят видео до 15 септември на zona-talanti@nbu.bg.

• В модула „Аз играя, ти гледаш!“ децата ще трябва да пресъздадат или разкажат любима басня, приказка или стихотворение. Ще могат да представят танц или любима песен.

• Във втората категория младите таланти ще имат нужда от помощта на възрастен. Темата „Моята баба разказва най-хубавата приказка!“ ще предизвика не само децата, но и техните родители, баби и дядовци, да се включат и заедно да разкажат любимата си приказка.

Видеозаписите от изпълненията, заедно с имената на детето, възрастта и телефон за обратна връзка, трябва да се изпратят на zona-talanti@nbu.bg до 15.09.2020 г. В писмото трябва да бъде отбелязано и за коя от двете категории се кандидатства. Всички кандидат-актьори ще получат на имейла си документ за съгласие, който е необходимо да се попълни от родителите, за да е възможно участието в конкурса.

Актьорите Кирил Милушев и Илиян Атанасов ще бъдат ментори на младите актьори по време на подготовката на видеата. В разнообразни работилници с децата ще работят и други известни български артисти.

След 15 септември видеата ще бъдат качени в YouTubeканала на Нов български университет. Гласуването ще е чрез бутона „Like“ под всяко видео и ще продължи до 25.09.2020 г. Тогава ще бъдат обявени трите най-харесвани изпълнения за всяка категория. Участниците в тях ще имат възможността да се срещнат с Кирил Милушев и Илиян Атанасов и заедно да подготвят един уникален сценичен дуел, който ще се състои през октомври на сцената на Университетския театър на Нов български университет.

Победителят ще бъде избран с гласуване след представленията. Очакват ви много изненади, награди и театрални преживявания. 

• Още за условията на конкурса може да намерите на страницата на Университетски театър на НБУ във Фейсбук:https://www.facebook.com/University.Theater.NBU/

Проектът се осъществява благодарение на Национален фонд „Култура“, програма „Социално ангажирани изкуства“ и е в рамките на проекта „Театърът на твоята история – Твоят театър“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: