ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ФЕСТИВАЛА НА БЪЛГАРСКОТО КИНО

Фестивалът на българското кино стартира на 10 август в лятното кино на гр. Поморие и ще продължи цели две седмици – до 23 август, в хотел „Феста Виа Понтика“, съобщиха организаторите. Звездното откриване ще бъде с участието на режисьора Ники Илиев и хитовия певец Орлин Павлов, които ще представят най-успешния български филм на 2019 г. – ,,Завръщане“. Програмата на 10 август ще започне с музикално изпълнение на талантливата певица Мариям Мовсесян и десетия DJ в света с триото ,,Tall, Fat and Small” през 1994г. – Dj Efo.

Организатори на събитието са хотел „Феста Виа Понтика“ в лицето на изпълнителния директор – Ивелина Гацева, която прегръща идеята на креативната и млада Мая Иванова от Diamond event и Андрей Лилов, създател на една от водещите онлайн платформа за продажба на билети URBO. Преди месеци Мая Иванова ни изненада с Автоконцерт и Автокино PANDEMIC CAR CINEMA, което се превърна в любимо място за забавление по време на пандемията в София.

„Щастлива съм, че Фестивалът на българското кино ще бъде в гр. Поморие и ние от хотел „Феста Виа Понтика“ сме домакини. Откриването ще бъде в лятното кино на Поморие, а останалите прожекции в реставрираната винарна на комплекса „Феста Виа Понтика“, която се слави с богатата си история. Всички гости ще могат да се насладят и на чаша вино от специалната селекция на „Blacksea Gold”. Имаме за цел събитието да стане ежегодно, за което срещаме подкрепа от кмета на община Поморие – Иван Алексиев“, каза Ивелина Гацева.

Фестивалът на българското кино ще развлича както големи, така и малки. Прожекциите на „Пепеляшка“, „Астерикс“ и още много любими детски филми ще забавляват малчуганите, докато родителите им пият своите коктейли.

„В URBO подкрепяме българската култура и изкуство и сме изключително щастливи, че сме част от Фестивала на българското кино. Платформата ни предоставя бърз и удобен начин за покупка на билети за фестивала онлайн и на място“, каза Андрей Лилов.

Програмата за възрастните ще бъде изцяло с хитови български филми, като втората седмица от фестивала ще бъде открита с прожекция на „Опасен чар“, в който играят незабравимите Тодор Колев и Невена Коканова. Следва гостуването на прекрасната Яна Маринова, която ще представи филмите си „Диви и щастливи“ и „Привличане“.

„Очаквам Фестивалът на българското кино да има огромен успех. Влагаме сърце и душа, за да направим това събитие едно прекрасно изживяване за всички. Благодаря за професионализма на Ники Илиев, Орлин Павлов, Яна Маринова и Александър Сано, които винаги подкрепят инициативите ни и станаха част от първото Автокино – PANDEMIC CAR CINEMA в София“, каза Мая Иванова.

Билети могат да се купят в мрежата на URBO.

Пълна програма на Фестивала на Българското кино:

10.08 – „Завръщане“ – лятно кино – гр. Поморие (безплатна прожекция)

11.08 – „Живи Легенди“ – хотел Феста Виа Понтика

12.08 – „Чужденецът“ – хотел Феста Виа Понтика

13.08 – „Бензин“ – хотел Феста Виа Понтика

14.08 – „Доза щастие“ – хотел Феста Виа Понтика

15.08 – „Живи легенди“ – хотел Феста Виа Понтика

16.08 – „Революция Z“ – хотел Феста Виа Понтика

17.08 – „Опасен чар“ – лятно кино – гр. Поморие (безплатна прожекция)

18.08 – „Диви и щастливи“ с гост Яна Маринова – хотел Феста Виа Понтика

19.08 – „Привличане“ с гост Яна Маринова – хотел Феста Виа Понтика

20.08 – „Диви и щастливи“ с гост Яна Маринова – хотел Феста Виа Понтика

21.08 – „Живи Легенди“ – хотел Феста Виа Понтика

22.08 – „Чужденецът“ – хотел Феста Виа Понтика

23.08 – „Завръщане“ – хотел Феста Виа Понтика

В следващите редове ви представяме интервю с Мая Иванова, Борислава Джакова и Лина Драговчева за Фестивала на Българското кино:

Защо е важно да има такъв тип инициативи?

– Такъв ти инициативи е важно да има, защото българското кино е култура, която трябва да подкрепяме и все повече хора да се запознават с творчеството на българските актьори и режисьори.

Кои са трудностите през които минава българското кино?

– Трудностите на българското кино най-вече са свързани с пандемията от COVID-19, която затвори всички кино салони в България и прекъсна работата на много хора в този бранш, но това ни мотивира да създадем както pandemic car cinema, така и фестивала на българското кино в град Поморие.

Какво е Вашето послание за читателите на ДИКТОФОН МЕДИЯ?

– Нека оценяваме българското изкуство и да се подкрепяме независимо от заобикалящите ни обстоятелства. Нека обърнем поглед към родното. Заповядайте на фестивала на Българското кино за да споделим заедно тази емоция.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: