Наближава четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest!

Четвъртото издание на Sofia Singer Songwriter Fest – Международен фестивал за автори-изпълнители, ще се проведе в седмицата между 28.09 и 04.10 и включва конкурсни вечери, рецитали на чуждестранни артисти, младежки конкурс, концерти на класически бардове и вечери на изпята поезия.


Конкурсната програма ще се състои на 3 и 4 октомври 2020, в Клуб 1857, ул. Сан Стефано 22, от 16 часа. На 2 октомври пък ще има рецитали на чуждестранните артисти от 19.30 часа на същото място.


Предвид пандемията COVID-19, събитията ще се проведат на открито, а при лошо време – на закрито, но с добра вентилация и дезинфекция на помещенията.
Ще се изявят 10 талантливи артисти, които ще изпълнят по две авторски песни и една песен от репертоара на Джон Ленън.
Тричленно жури в състав: Пламен Сивов, Васил Громков и Ведран Иворек (Хърватия) ще ги оценява, а победителите ще получат награди в края на събитието, осигурени от Kremona guitars, Factor, Retrostudio, Sofia Residence Hotel, Jameson и други.
И така, десетте участника в конкурсната програма на Sofia Singer Songwriter Fest 2020 са:

  1. Ели Рангелова
  2. Jessiah (България)
  3. Алек Кирев
  4. Стефан Гераксиев- Денвъра
  5. Константин Томов
  6. Иван Лазаров
  7. Teddy Velvet (България)
  8. Борис Жеков
  9. Sam Redbreast Wilson (Унгария)
  10. Маrko Rusov (Сърбия)

Фестивалът се провежда по случай международния ден на музиката и поезията – 1 октомври – като тази година е посветен на великия британски музикант и композитор Джон Ленън, който щеше да навърши 80 години.


Освен конкурсните вечери, Sofia Singer Songwriter Fest включва и богата предварителна програма, с няколко тематични концерта:


28.09 – Младежки конкурс, 18:30 ч. Grindhouse Skateboard Club, бул.Цариградско шосе 73
29.09 – Класика в жанра, 19:00 ч. Къщата на София, ул. Миджур 12
30.09 / 01.10 Вечери на изпятата поезия, 19:00 ч. Нов театър, НДK
Sofia Singer Songwriter Fest е международен фестивал за автори-изпълнители, който събира талантливи поети с китари от цял свят. Провежда се в края на септември/началото на октомври, по случай Деня на музиката и поезията. Обединява две изкуства – музиката и поезията. Създават се нови авторски произведения. Дава се възможност за дебюти на млади артисти. Фестивалът налага фина акустична музика в столичния културен живот, от която публиката има нужда. Новите авторски произведения се записват и архивират и по този начин се обогатява музикалния фонд. Фестивалът е международен и включва конкурсна и предварителна програма, афтърпарита, концерти в читалища, изяви в посолства, по радио и телевизия. Представя се нова авторска музика, която звучи за първи път в България. Артистите трябва да умеят три неща – да пеят, да свирят на китара и да пишат собствени песни. Тричленно жури с председател водещо име от европейските музикални и поетични среди оценява изпълненията по определени критерии: музика, текст, вокални и инструментални умения, сценично присъствие. На преден план са музиката и поезията, които се изпълняват в най-чистия си вид – акустично, без плейбек, сингбек, без използването на ефекти, перкусии и други. Артистите предварително изпращат текстовете си, които се публикуват в специална книжка на фестивала. Смисълът на афтърпартитата е да има интерактивност между творците, които често сформират нови проекти. Фестивалът подобрява културния обмен между София, Балканите и ЕС и е част от международните фестивали в жанра “поети с китари”.
Повече информация може да намерите на сайта http://sssf.eu и ФБ страницата на фестивала https://www.facebook.com/SofiaSSF/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: