„Театрална совалка“ се завръща на сцената на Национален студентски дом в София

„Театрална совалка“ се завръща на сцената на Национален студентски дом в София.

Университетски театър на Нов български университет подготви три представления, които ще се играят на живо през януари, 2021 г.

Новият „театрален полет“ на младите актьори на НБУ стартира на 13 януари с танцовия спектакъл „Втора кожа“ под режисурата на Александра Драгова. Ще разпознаем ли страховете си? Коя е променящата ни същност по пътя към себепознанието? Въпроси, които Александра Драгова и участниците в нейния спектакъл задават за размисъл на публиката.

Нестандартен и бунтарски прочит на класическа пиеса предлага на 25 януари спектакъла „Чайка, Чайки…Чайките“. Под режисурата на доц. Възкресия Вихърова и доц. д-р Ася Иванова пиесата на А.П.Чехов „Чайка“ се трансформира в модерен театър, вдъхновен от енергията на Робърт Брустийн и книгата му „Театърът на бунта“.

На 29 януари, завършваме своя полет в магичната галактика на Шекспир, със спектакъла „Сън в лятна нощ“ под режисурата на Елена Панайотова. Студентите по актьорско майсторство в НБУ влизат в ролите на четирима нещастно влюбени, лутащи се из гората в нощта на лятното равноденствие. Пиесата преоткрива всички възможни форми на любовта и вълнува до днес фантазията и въображението.
 

Домакин на „Театрална совалка 2021“ ще бъде Национален студентски дом, а всички представления са с начален час 19:00 ч.

По време на спектаклите ще се спазват всички епидемиологични мерки, а капацитетът на залата ще бъде запълнен на 30%.

Билети могат да бъдат закупени онлайн през платформата URBO.

Повече информация за театралните полети и инициативи на театъра на НБУ може да научите от Фейсбук страницата на Университетски театър НБУ – https://www.facebook.com/University.Theater.NBU

Идеята на „Театрална совалка“ наНБУ е представленията на Университетски театър да се пренесат и на сцената на Национален студентски дом. По този начин публиката от центъра на София ще може да се докосне до различни жанрове, до богат набор от различни театрални съвременни пърформанси, които са подходящи както за ученици, така и за техните родители, благодарение на богатата програма, която Университетски театър НБУ представя.

Във връзка с епидемиологичната ситуация в страната, иновативната „Совалка“ разкри дигитална форма – онлайн станция „Твоят дом“, в която бяха показани архивни спектакли от Златния фонд на НБУ.

Представленията бяха излъчвани онлайн, съпроводени от дискусия на живо между участниците в тях и зрителите.

Навръх Студентския празник – 8 декември, Университетски театър на НБУ стартира и излъчване на най-добрите си спектакли всеки вторник в платформата URBO, която продължава и до днес.

Представленията в платформата са безплатни, а зрителите могат да направят дарение чрез билет за подкрепа на стойност 3, 5 или 10 лв. Събраните средства ще бъдат вложени в създаването на стипендиантски фонд за подкрепа на студенти от програма „Театър“ на НБУ.

Фондът ще бъде учреден на името на проф. Васил Димитров, дългогодишен преподавател и Почетен професор на Нов български университет. Проф. Димитров е един от най-обичаните преподаватели в програма „Театър“, a подкрепата му към студентите в годините е безгранична.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: