Таня Илиева: Истинската любов се познава със сърцето

Любовта е част от ежедниевието ни. Всеки един от нас реагира по различен начин на този вид емоции и чувства. Много са въпросите, които възникват за отношенията между двама души. Съществува ли формула за изграждането на стабилна връзка? Как да открием своята сродна душа? По какъв начин ни влияе любовта? Това част от въпросите, които възникват, когато започнем да разсъждаваме по темата за партньорствата.

„Любовта ни вдъхновява и ни дава криле“. Това каза в интервю за Радио Благоевград психологът Таня Илиева, докторант в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Тя коментира и темата свързана с границата между егоизма и личното пространство в една връзка. Таня Илиева добави, че е важно човек да осъзнава собствените си нужди и да се грижи за себе си.

„Най-важното в една връзка е да има споделеност. Партньорите е необходимо да могат да споделят както добри, така и лоши моменти заедно“, допълни психологът.

Специалистът подчерта, че чувствата са нещо много силно и в началото, когато човек е силно влюбен е напълно възможно да загуби себе си.

„Има хора, с които се разбираме повече и усещаме повече близост. Синхронът е много важен в една връзка. Трябва да се доверим на своите усещания и да общуваме с тези, които ни носят радост“, каза още Илиева.
Повече по темата за любовта можете да чуете от звуковия файл на интервюто на Денис Никифоров с Таня Илиева.

Интервю на Денис Никифоров с Таня Илиева.

Източник на информация: БНР

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: