С летящ старт започна третият сезон на E-Fest

Заявки се подават от 1 февруари до 30 април на сайта www.myfestivals.bg

Започна третият сезон на E-Fest. За участниците и публиката ще има многобройни атракции, награди, загадки, многохилядна аудитория в страната и чужбина ще аплодира изпълнителите.

Конкурсът е включен в годишния календар на Министерство на културата.

В третия сезон на E-Fest могат да участват талантливи певци, танцьори, инструменталисти, автори на музика и видео клипове в сферата на фолклора и други жанрове.
Могат да се включат индивидуални изпълнители и групи от читалища, младежки домове, ЦПЛР-ОДК, частни школи и клубове, училища и академии по изкуствата в страната и чужбина без възрастови ограничения, разделени в 4 възрастови групи.

Заявки се подават от 1 февруари до 30 април на сайта www.myfestivals.bg или на имейл:

e-fest@abv.bg

Участниците оценява звездно жури с участието на хитовия композитор и аранжор Светослав Лобошки; концерт майстора на Плевенската филхармония Чавдар Вълков, свирил на една сцена заедно със световни звезди като Васко Василев и Памела Никълсън; проф. Светла Станилова – преподавател по народно пеене и дирижиране в АМТИИ – Пловдив, етномузиколог, автор на редица учебни програми по водещи дисциплини; гл. ас. д-р Благовеста Калчева – преподавател по Методика на преподаване на български народни танци в АМТИИ – Пловдив, хореограф в двата сезона на ,,Танцувай с мен“ в ,,Шоуто на Слави“ – BTV през 2006 и 2007 г.

Най-добрите изпълнители и автори ще получат атрактивни парични и предметни награди – гранд при, златни, сребърни и бронзови медали, грамоти и плакети. Предвидени са и специални награди като заснемане на видео клип, реализация на авторски проект, аудио запис, участие във фестивалите на Продуцентска къща „ЕНИ филм“, стипендии и др.

Наградата на публиката се определя от харесванията на страницата на конкурса във Фейсбук.

Специални отличия ще има за най-активните преподаватели. В рамките на третия сезон на E-Fest ще се проведат и множество конкурси, игри и предизвикателства с награди за участниците и публиката.

Конкурсът E-Fest набира все по-голяма популярност. В него до момента са взели участие над 1 000 индивидуални изпълнители и групи. Раздадени са награди за над 10 000 лева.

В журито на конкурса в предишни издания са били изтъкнати фолклористи и изпълнители на народна музика, сред които Бинка Добрева, Елица Тодорова, Александър Александров-Алекс, фолклористът Милчо Георгиев.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: