„Санитарно окастряне” на чинар в квартал Еленово в Благоевград

„Санитарно окастряне”! Това успях да прочета от документа, който дава разрешение за „подстригването” на над 20 годишен чинар, с който съм израснал. Шумът на машинте ме събуди.

Сигнали до ДИКТОФОН МЕДИЯ ми показаха, че наистина нещо се случва. Е, община Благоевград е дала разрешение да се „подстриже” дървото под точката „санитарно окастряне”. Притежателите не ми разрешиха да снимам разрешението, нищо че ще получа документите чрез ЗДОИ. Не знам дали ще остане дърво – предвид темпото с, което се развива ситуацията?!

Противоречиви и контрастни са мненията на гражданите. Някои казват, че е необходимо да се подкастри дървото, а други са против действията на Община Благоевград. Екипът ни се свърза с господин Васил Бачев, който е управител на общинската фирма „Биострой”. Той ни прехвърли към община Благоевград. Не след дълго получихме обаждане и от там ни увериха, че всяка година има по няколко молби за подкастряне, както и, че до сега дървото не е подкастряно. Въпросът ми към общината е, защо вместо да се оформи короната, то започна масово рязане на живи клони?!!!

При подобен тип ситуация мненията на гражданите са винаги в двете крайности: някои са на мнение, че дървото трябва да се „подстриже”, за да се избегнат инциденти. Други са категорични, че чинара е защитен вид и се режат здрави клони. Коментарите и мненията по темата оставаме на вас.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: