Теди Русева: Изкуството ни обогатява

Теди Русева е едно артистично дете на 28 години, което следва мечтите си откакто е било дете на 4 години. Родена е в Бургас, град на артисти, дядо ѝ е написал музиката на „Бургаски вечери” и очевидно в кръвта ѝ има любов към изкуството, музиката, танца, актьорското майсторство. Теди е Завършила бакалавър „Театър” в Нов български университет като в дипломния си спектакъл „Домът на Бернарда Алба” изигра Адела и си партнира със самата Цветана Манева, която е в ролята на Бернарда.

Теди, какво е за теб сцената?

От малка исках да съм на сцена и всяка вечер изнасях концерти вкъщи, бях си и водеща и изпълнител – пеех, танцувах, разигравах сцени от любими сериали. Знаех, че мястото ми е на сцената, независимо с кое от тези изкуства, но всъщност когато си актьор не е нужно да избираш, тези умения те обогатяват.

Какво са за теб театъра и музиката?

Театърът е нещо, което ми липсва в ситуацията в момента, но се надявам да компенсирам с магичното ни шоу. За щастие успяхме да сътворим детското представление „Пат Пат” и със съдействието на НБУ да го заснемем, така че се адаптираме към ситуацията. А музиката е като новородено бебе, което тепърва ще отглеждам, но се надявам да стане част от кариерата ми както другите неща, с които се занимавам. Преди всичко е начин на изразяване на емоция.

Разкажете повече за дебютната си песен „Искам”?

Преди години Атанас Нейчев ме покани да журирам конкурс за български текст на песен. Избрахме този на Цвети Стоилова с редакция от моя страна, за да пасне на музиката. Три години по-късно, с подкрепата на общината и по покана на режисьора Емилиан Дечев „Искам” вече има и клип.

Какво искате от живота?

Да се позабави малко, за да имам време да направя всичко, което искам, да отида навсякъде, където съм мечтала. И да продължи да е толкова вълнуващ.

Съществува ли формула на успеха?

За всеки е различна, а и за всеки успехът е различен. Аз нямам формула, просто действам и се надявам да докосна и други с изкуството си.

Какво е вашето послание към всички кандидат-студенти?

Да се стягат и да работят върху себе си, защото няма значение нито къде учат, нито кой им преподава, ако сами не пожелаят да извървят пътя към развитието си.

А, към всички читатели на това интервю?

Бъдете здрави и подкрепяйте българските артисти!

Автор: Денис Никифоров

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: