Заповядайте на премиерата на танцовия филм „Задължително приятно“ в Университетския театър на НБУ

Сдружение „АлмаАртис“ в партньорство с Нов български университет и Национален фонд „Култура“ представят премиера на танцовия филм „Задължително приятно“

„Задължително приятно“ е танцов филм в жанр скрийнденс с продължителност около тридесет минути. Скрийнденс или видео денс е арт форма, която комбинира движението на тялото с това на камерата, за да раздвижи въображението и да предостави дълбоко визуално изживяване. Връзката между камерата и движещия се обект е сложно преплетена в процеса на монтаж, предоставящ една вдъхновяваща, художествена арт симбиоза между кино и танц.

През изминалия летен учебен семестър  преподавателите по съвременни танцови техники – гл. ас. д-р Татяна Соколова и Яница Атанасова започнахме подготовката за танцовия видео проект заедно със алумни и студенти от втори, трети и четвърти курс в специалност „Танцов театър“ на Нов български университет.

Филмът е хибридна арт форма, търсеща мнението на тялото. Художествен танцов филм насочен към екстремните ситуации от живота. Процесор за спомени. Място на уют, свобода, реално и фиктивно присъствие. Физическо изследване на комфорта във въображаемото и доскомфорта на реалността.

Основната идея, заложена в проекта е темата зa „Двата свят“, вдъхновена от книгата „Демиан“ на Херман Хесе. Преживяването на „уюта у дома“ и другият свят, този навън, който обещава и изисква друго от нас. Едно споделяне в дистанцията на пространството.

Целта на този проект е да допринесе за развитието на художественото танцово кино изкуство в България. Филмът е насочен към българска и международна публика, която е любител на танцовото и аудиовизуално изкуство. Към млади и изтъкнати артисти от сферата на съвременния танцов свят и художествено кино. Проектът обхвана близо пет месеца за подготовка и реализация и донесе със себе си нови хоризонти на творчество.

Премиерата ще се проведе на 21 януари от 18:00 ч. в Университетския театър на Нов български университет.

Режисьори и хореографи на „Задължително приятно“ са: Яница Атанасова и Татяна Соколова.

Оператор: Йохан Вирт

Музика: Алесандро Дестефанис

Монтаж: Стефани Райчева

Цветови корекции: Иван Бъчваров

Дизайн на плаката: Филипа Русчева

В ролите: Мартина Апостолова, Яна Грозданова и студенти от департамент „Театър“ на НБУ: Альона Пелня, Бетина Димитрова, Ванеса Малинова, Йоана Йорданова, Радина Камбурова

Продуцент: Сдружение „АлмаАртис“

Споделете с нас тази вълнуваща първа танцова среща !

Запазете своето място!

Билети онлайн от epaygo на цени от 5 лв: https://epaygo.bg/1972844847?fbclid=IwAR0G5Fxo3eqDUa80SCqNE3TFaWHaLFfB_eW793wQ-xSt2jJm1oBwIikgXzw

След края на прожекцията ще се проведе кратка дискусия с екипа и публиката.

Очакваме ви!

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Публики“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: