Защо е важно да прекъснем ненужните връзки?

В нашия жизнен път, всеки един от нас създава връзки. Ние сме свързани с нашите родители, предци, приятели и любовни партньори. Още от детството през цялата жизнена линия чрез всеки един контакт ние преживяваме както хубави и позитивни емоции, така и изпитваме напрежение, огорчение, неприязъм, разочарование. Всичките тези контакти ни помагат да се изграждаме като личности и стават част от нас.

Има моменти, при които обаче емоциите са по-силни. Тогава е възможно да се получат т. нар. енергийни връзки, които могат да попречат по време на нашето развитие и израстване.

Негативни енергийни връзки се получават при:

 • Раздяла;
 • Силна обич;
 • Поемане на отговорност;
 • Родител – дете;
 • Очаквания породени от илюзии и фантазии;
 • Токсични взаимоотношения;
 • Емоционални моменти и ситуации;
 • Внезапна загуба;

Може да помислите и за други примери, при които се наблюдава силен контакт – свързване.

Съществуват различен вид методи и терапии, които помагат за прекъсвена на ненужните енергийни връзки. Силните негативни връзки ни карат да се чувстваме отпаднали, да изпитваме чувство за вина, да нямаме енергия и да имаме съмнения в своите действия.

В своята практика като консултат по личностно и творчество развитие ползвам няколко метода и подхода за прекъсване на ненужните връзки:

 • Медитация „Прекъсване на ненужните връзки“ – енергиен метод, който комбинирам със енергийната система Рейки. Това е медитативен метод, при който се прекъсват ненужните връзки както с родители и роднини, така и с интимни партньори. Метода има както визуализация, така и практически упражнения, чрез които се „късат“ всички енергийни натрупвания и се пречистват енергийните центрове и аурата. Подходящ е за хора, които искат да усетят свободата на своята воля и да поемат отговорност за себе си.

 • Медитация и тренинг „Писмо“ – енергиен метод, който ни помага да се освободим от даден човек. Най-често това е интимен партньор, родител или някой, с който чувстваме напрежение. Изключително силна техника, която ни помага чрез благодарност, прошка и признание да се освободим от напрежението и товара на чуждите енергии и емоции. Метода често се използва и при внезапна загуба на близък човек.

 • Медитация и тренинг „Прекъсване на бремето от родителите“ е метод, който ни помага да се освободим от негативните модели на родителите и рода. Тук са включени редица терапевтични методи и практики, чрез които се освобождаваме от моделите, които се си взели от нашите родители. Възможно е връщане в детството и сещането за различни ситуации.

 • Енергиен метод „Работа над ситуация с Рейки“ – това е енергиен метод, при който се работи с Рейки. Описва се проблема и се разрешава с помощта на инструменти от системата на Усуй Шики Риохо.

Понякога е необходимо съвсем малко, за да може човек да продължи напред. Осъзнаването е част от нашия живот и има ситуации, при които ни е необходима подкрепа и помощ. Благодарение на древните енергийни практики всеки един от нас може да се докосне до тези методи и терапии. Важно е да се знае, че за ефективността, на който и да е енергиен метод е важно да имаме учител, който да ни води, обучава и подкрепя. Мастер учителят е този, които ни обучава, а книгите могат само да ни обогатят. Не случайно се казва, че когато е готов ученикът, то тогава се появява и учителят. Горепосочените терапии не се провеждат самостоятелна, а под ръководството на учител по Рейки, медиатор или терапевт.

За повече информация и интерес по темата може да се свържете с мен на:

0888 55 65 22 – Денис Никифиров, Рейки мастер учител, медиатор и консултант.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: