Елица Тодорова и Нанси Ивайлова: С новата ни песен обединяваме силите и таланта в едно!

Как се роди идеята за песента „Шарена гайда”?

Елица Тодорова: От няколко мясеца заедно с приятелката ми Нанси Ивайлова обмисляхме идеята за съвместен дует и преценихме, че вече сме готови. Песента Шарена гайда е от подходяща фолклорна област и жизнерадостният и характер е сред песните, които допадат на публиката.

Нанси Ивайлова: Идеята за съвместен проект обмисляхме доста отдавна. Искахме да имаме спомен за нашето приятелство. И ето, че дойде този момент!

Какво е посланието, което отправяте към публиката?

Елица Тодорова: Посланието ни е за обедняване на силите и таланта в едно. Вярваме, че с подходящият екип всеки би успял да достигне до сърцата на публиката, слушателите и зрителите. Гайдата е свещен инструмент, не случайно съвкупността от много гайдари на едно място носи толкова силен заряд, при който част от публиката се просълзява, други са в триумф, а трети във възторг.

Нанси Ивайлова: Посланието, което отправяме към публиката е да бъдат единни. Песента ни е доста ритмична за едно прекрасно българско хоро, което всъщност обединява хората, когато са хванати за ръце! Също така и гайдата като инструмент е доста въздействащ… Така, че нека пораждаме и приятни емоции в хората!

Как успяхте да се синхронизирате в този проект?

Елица Тодорова: Направихме няколко репетиции с вокалният ни педагог: Павлинка Тодорова от Варна. Тук е момента да и благодарим за съветите и насоките относно дишането, фразировката и стиловата интерпретация. Да пеем в дует е супер усещане за нас двете – гласовете ни са със сходни тембри и красивото сливане е факт.

Нанси Ивайлова: Когато репетирах сама песента вкъщи си мислех, че не звуча добре и, че не мога да я изпея, но след като отидох във Варна при вокалният педагог: Павлинка Тодорова, всичко стана за отрицателно време и с лекота, за което страшно много и благодаря! А, когато запяхме песента заедно с Елица Тодорова, просто гласовете ни се сляха!

За вас музиката е?

Елица Тодорова: Живот, Свобода и Красота!

Нанси Ивайлова: Вдъхновение, емоция и е част от живота ми. Не мога без нея! Събуждам се и заспивам с нея!

Какво искате да пожелаете на нашите слушатели?

Елица Тодорова: Желая на слушателите много здраве, щастие, красиви сбъднати мечти и с лекота да покоряват своите върхове! Отправям и своите благодарности към дизайнера Виктор Христов, който направи визуализацията на видеото за Youtube !

Нанси Ивайлова: На всички слушатели, желая на първо място да бъдат здрави, да слушат любимия си жанр музика, защото тя може да ги вдъхнови за нови начинания!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: