Проф. Валентин Василев: Емоционалната интелигентност е важна за съвременната работна среда

На 2 март гост в предаването „Терапевтично с Денис Никифоров“ е професор Валентин Василев, който е „професор“ по „Национална сигурност“ („Кризисни ситуации и управление на човешките ресурси“) във Висшето училище по сигурност и икономика /ВУСИ/, град Пловдив и ръководител на „Център за лидерство и публични политики“ в същото учебно заведение.

В това интервю за ДИКТОФОН МЕДИЯ професор Валентин Василев разговаря с Денис Никифоров за лидерство, мотивация, емоционална интелигентност в работната среда, баланс между личното и работното време.

По думите на професор Василев младите хора очакват все по-предизвикателна работна среда.

Интервю на Денис Никифоров с професор Валентин Василев

Професор Валентин Василев е автор на повече от сто публикации в научни издания в България и чужбина, както и на седем монографични издания в областта на мениджмънта на човешките ресурси, кризисните ситуации; екипната форма на работа; мотивацията и организационното поведение; публичния мениджмънт и публичните политики и други.

Конференция „ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ В СФЕРАТА НА СИГУРНОСТТА – ПРЕДИМСТВА И ЗАПЛАХИ“ и представяне на нова магистърска програма във Висшето училище по сигурност и икономика“, Пловдив – „Емоционална интелигентност и организационно повезение“

Инициатива на „Фондация за развитие на ЕИ“ – проект „Код Зелено“.

В периода 2000 – 2021 година е част от ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград, като е заместник-декан на Правно-исторически факултет от 2010 до 2019 година, както и ръководител на катедра „Национална сигурност и публична администрация“/2018/. В университета той преминава през всички академични длъжности – асистент, старши асистент, главен асистент, доцент. През 2006 година защива успешно дисертационен труд пред Висшата атестационна комисия /ВАК/, а през 2010 година с решение на същата комисия се хабилитира като „доцент“.

Книгата „Мамник“ и Васил Попов

Професор Василев притежава богат практически опит в публичния сектор, като: заместник-кмет на Община Благоевград /2007-2010/; Обществен посредник /Омбудсман/ на Община Благоевград /2018-2021/; експерт в реализацията на проекти в повече от двадесет общински администрации; член на научно-консултативния съвет и лектор към Института по публична администрация /ИПА/; оценител на проекти към Министерството на младежта и спорта и „Фонд научни изследвания“ към Министерството на образованието и науката.

„ФРЕИ“ – „Хранене и емоции“ с д-р Зоя Георгиева

Професионалната му експертиза е в областта на администрацията, управлението и развитието на човешките ресурси и управлението на кризисни ситуации.

Участие в УНСС и представяне на авторова управленска ролева игра за развитие на лидерски качества „Шест мислещи шапки“

Научните сфери, в които работи са: Управление и развитие на човешките ресурси, Мениджмънт на кризисни ситуации; Мениджмънт и управленски технологии, Съвременни мотивационни техники, Организационно поведение, Местни публични политики, Публичен менидмънт; Работа с местни заинтересовани страни, Лидерство и емоционална интелигентност; Екипи и екипна ефективност; Устойчиво развитие и публична администрация; Корпоративна социална отговорност; Стратегическо утравление; Смарт- технологии в управлението и други.

Книгата „Ерик“ и Георги Връбчев

Член на редакционните колегии на изданията: „Политика и сигурност“; “Global Scientific Journals“ (GSJ); „International Journal of Social and Scientific Research“ /IJSSER/; „Cosmos an International Journal of Art and Higher Education“; „Qubahan Academic Journal“ (QAJ); „COSMOS An International Journal of Management“.

Сертифициран експерт по „Емоционална интелигентност“ от „International Society for Emotional Intelligence“ и „Foundation for Developing Emotional Intelligence“.

Представяне на книгата „Съвременни мотивационни техники“ с автор проф. Валентин Василев с водещ актьора Игор Дамянов.

Съавтор и участник в единственото международно проучване на тема „Устойчиво управление на човешките ресурси“, проведено през 2022 година под егидата на „SGH Warsaw School of Economics“ в Полша, с участието на повече от 50 държави.

Съавтор с докторант Моника Ичева на модел за мотивация на служителите „Мотивация 4.0.“/2022/, практически инструмент за анализ на мотивацията на служителите и разработването на мотивационен профил и индивидуално насочени идейни проекти за подобряване на процесите на мотивация в организациите. Моделът се прилага и приема успешно в публични институции и е публикуван и представен в авторитетни издания и форуми у нас и в чужбина.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: