Сара и Петър: Музиката и любовта за нас са всичко

В следващите редове предстои да прочетете едно интервю с двама млади, харизматични и успешни музикални изпълнители.

Петър и Сара

Изненадата ни към Сара и Петър е, че те без да знаят отговарят на едни и същи въпроси като основната причина за това интервю е новата им песен „Обрат”, която оставя въпрос на финала: Какво остава след края на една любов?

Сара е певица на Reflexion. В групата е от 2012г., а пее от 1999г.

„Когато се запознах с момчетата от Reflexion, пеех в друга група. И двете групи свиреха рок. Както и всичко друго, да стана част от Reflexion беше уж случайно, но съдбоносно…

От тогава до сега групата смени състава и стила си (няколко пъти), като през 2019 г. се представихме и в „България търси талант“. Преминахме кастингите на живо с четири „ДА!“ и отпаднахме на следващия етап. 2019 г. за Reflexion беше емоционална и заради друго нещо – за добро или лошо, още двама от членовете престанаха да са част от групата и така останахме само аз и Пешо.

Зад гърба си имаме много авторска музика, но в поп звученето, каквото сме сега, имаме 4 сингъла – „Не е късно“, „Въпрос на време“, „Няма да стане“ и последното и най-ново – „Обрат“”, разказа за ДИКТОФОН МЕДИЯ Сара.

*В края на интервюто може да видите линкове, които дават по-ясна представа за Сара и Петър.

Петър е на 24 г. от Петрич, басист в Reflexion или както той казва „поне така се подвизавам последните 10 години (хаха)”. От скоро е и китарист в новата формация на групата. Ето какво ни каза за себе си в интервю за ДИКТОФОН МЕДИЯ. „Занимавам се с музика от 11 години като започнах на 14 г., мой учител в това начинание беше Светослав Лобошки, при него научих основата на това как да свиря на китара и година по късно открих призванието си като басист в тогавашната ни група Metal Heart, сформирана от мен и моите приятели: Емил Георгиев и Живко Манчев. Групата от тогава до днес е сменила облика си многократно, както и своите членове. Музиката е всичко! Независимо, че с приятелката ми (жена ми хах) Сара сме мултифункционални и се занимаваме с 1000 други неща (завършихме право тази година, започнахме бизнес с приятели в транспортната сфера и още много други начинания), това май остава най-значимото за нас, в частност за мен.”, посочи за ДИКТОФОН МЕДИЯ Петър.

Сара и Петър, разкажете повече за новия си проект?

Сара: „Обрат” е изцяло авторско парче – музиката и аранжимента са на нас и нашия приятел, и бийтмейкър, Илко Бийст, с който работим съвместно през последните 2 години. Текстът е мой. Записът, миксът и мастерът са дело на Бате Пешо (СкандаУ) и Студио Бъстер, а пък соло китарата във финала на песента е на Иван Тишев (Революция Z), който ексклузивно и без предварителна уговорка се включи и изсвири прекрасно соло, с което направи освен оригинален край на парчето, и лека препратка към рок звученето, което имахме преди промяната на стила. /усмихва се/

Видеото към песента ни е режисирано и монтирано от Емануил Алберт и неговия екип Stupid Nice Boys. Снимките се случиха в рамките на два дни в Петрич и пресъздават любовна история, която завършва без щастлив финал и оставя въпрос у зрителя относно това какво остава след края на една любов?!

Петър: Новият ни „проект“ – „Обрат“ е четвъртият ни сингъл, но различното в него, е че с него показваме нас самите, кои са Reflexion, защото във всички други наши песни винаги участват доста хора зад кадър и никога не сме показали във видео лицата на изпълнителите в групата/дуото по този начин. Това е песен, създадена с много любов, това е първата ни песен в новата ни формация, в която сме само Аз и Сара, без статисти, актьори и прочие. Музиката по песента е наше дело и разбира се на нашия бийт мейкър Илия Иванов (Ilko Beats). Горд съм със себе си, защото това е първата песен в която освен бас линията, измислих и китарата, от която всъщност дойде и идеята на самата песен.

За мен това е най-доброто, което сме показвали до сега, предстоят още по-яки неща, но за всичко има време.

Кое е нещото, което ви вдъхновява?

Сара: Вдъхновяват ни най-различни неща от заобикалящата ни действителност. Ние сме позитивни, вярващи и търсещи красотата хора. Музиката сама по себе си ни вдъхновява, носи ни спокойствие, устрем, надежда, понякога и носталгия… абе просто ни зарежда с желание за живот. Приятелите ни, срещите с непознати, интересни хора и начини на мислене ни вдъхновяват също… Вдъхновява ни природата, вдъхновяват ни филмите, които гледаме, книгите, които четем… С отворени сетива сме за всичко, около нас и черпим енергия и мотивация от всичко!

Петър: Вдъхновявам се от музиката – докато я слушам, от готин разговор с артисти и приятели. Понякога просто се събуждам с идея за песен. Вдъхновението е много странно чувство/емоция, която те залива и може да е от всичко, както казах готино изживяване, слушане на музика, филм, от някакво адреналинно изживяване или кофти ден, „абе“ от всичко!

Кои са трудностите на музикалните артисти днес?

Сара: Трудности винаги е имало и винаги ще има. Но не само за музикалните артисти. За всички хора. На първо място голяма трудност е човек да прави в живота си това, което обича.. Живеем в свят, който някак си ни отнема възможността да мечтаем и ни кара да сме много сериозни (ако му го позволим), а това е много изтощаващо. Да можем да се радваме на малките неща е онова, което е много трудно и да не се разочароваме, да нямаме големи очаквания, а да действаме и самото действие да ни носи наслада…

Петър: Трудностите днес на артистите са не малко, но не и непреодолими.

Днешните артисти трябва да се борят с презадоволяването на „публиката“, защото тя е едно „консуматорско чудовище“ (хах), което има от всичко, с възможността да може във всяка секунда да слуша и гледа каквото пожелае, да коментира свободно и т.н. Публиката бързо губи своя интерес и това прави още по-трудна задачата на артистите да направят песен, видео или каквото и да е, с което да приковат погледа и вниманието на зрителя. Защото всеки ден излиза нова песен, нов изпълнител, нов филм…. Да, някой би казал „стойностният и качествен продукт ще остане“, но кой определя това – „публиката“, която има от всичко по много и вече трудно из между всичко може да прецени кое е стойностното.

Това е една огромна трудност, пред която е изправен всеки артист, не е и единствена, не искам да ги редя всички, за да не изглежда като оплакване или да обезкуража бъдещите такива. Дерзайте, мислете, движете се без да спирате пред нищо, независимо от трудностите! Ще дойде и вашето време!

Кое е посланието, което искате да отправите към всички, които тепърва започват да се занимават с музика?

Сара: Музиката се усеща с душата. Нека тези, които искат да се занимават с музика, да я оставят тя да се лее през тях, да ги завладее понякога дори, трябва да са готови да ѝ посветят времето си, защото музиката може да бъде и всепоглъщаща. Ако не са готови за това, то по-добре от рано да я оставят, защото тя има способността да се превърне в любов за цял живот.

Петър: Споменах го в края на миналия отговор, но все пак сега малко по „арт“. Към всички, които сега започват – честито и добре дошли в един невероятен свят на възможности и усещания, свят, в който може да се потопиш и удавиш, един безграничен свят, без окови, където можеш да бъдеш себе си и това, което пожелаеш. Това е едно пътуване без край, един необятен хоризонт. Това е път, по който ако поемете няма да откриете крайната спирка, то е завинаги! Приятно пътуване!

Какво е посланието ви, което отправяте с новата си песен?

Сара: Новата ни песен „Обрат“ е един своеобразен дебют за нас. Тя се роди в един не лек момент и носи донякъде тази енергия – на промяната, на новото. Посланието може би е това – когато сложиш „край“ на даден етап от своя живот, неминуемо е след това да следва нещо различно, да следва обрат. „Животът ми тотално се преобърна“ това е лайтмотивът на парчето. Така че, смело напред към новото!

Петър: Посланието в новата ни песен „Обрат“ е за обратите в живота, за това как една любов може да се преобрази в нещо, което не трябва да бъде „любовта“. Тя трябва да бъде чиста, чувствена, възпламеняваща, истинска, без задни мисли, защото истинската любов носи след себе си огромни тежести. Защото само този, който е обичал истински може да бъде разбит на частици след една такава любов. Това показваме и казваме с нашата песен, за двама души, които в края на своя път, нито заедно, нито пък и поотделно се чувстват цели… това, но и не само.

Какво ново предстои?

Сара: Какво ново ни предстои? Ами всъщност трудно е да отговорим на този въпрос. Може би познатото старо донякъде – да продължим да правим музика, участия, видеа и т.н. Може би нещо коренно различно… Кой знае? Времето ще покаже. По принцип имаме някакъв план и визия за следващото ни парче, но дотук често ни се случваше плановете ни да се получават по съвсем различен начин – така че няма да разкриваме нищо. Ще е изненада и за нас самите.

Петър: Какво предстои… надявам се нещо по-добро от 2020 г., хахах. Предстоят много нови песни и видео проекти, вече имаме 2 почти готови в музикалата част песни, имаме и идея да направим отново песен с нашия приятел от Франция и ко-изпълнител в първата ни песен „Не е късно“ – Масто (Томас Желиер). Да покорим българските сцени и да се забавляваме много!

Какво бихте пожелали на всички, които четат това интервю?

Сара: Пожелаваме им да следват мечтите си и сърцето си. Да се оставят (от време на време) на течението да ги носи, но да имат представа къде искат да стигнат, защото целта е достижима само тогава, когато е визуализирана.

Петър: На читателите ви пожелавам, първо и най-важно да са здрави! Пожелавам им да са вдъхновени, да обичат „истински“ и изпепеляващо. Бъдете себе си и се забавлявайте. Защото животът е като блус и трябва да бъде изтанцуван!

Тъй като Сара и Петър не могат да бъдат представени напълно само в едно интервю, споделяме с всички вас интересни неща за тях като екипът ни очаква с нетърпение и следващата ни среща с тях в рубриката на ДИКТОФОН МЕДИЯ „Една снимка в портфейла”:

https://talant.btv.bg/video/videos/season-6/epizod-10/reflexion-semejnata-banda.html

Автор: Денис Никифоров

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: