Уроците на Любовта

Любовта – една толкова популярна, но в същото време неизчерпаема тема. Със сигурност всеки един от нас доста е чел по темата за Любовта. Може би и повечето от нас много сме разсъждавали, но въпросът е какво знаем, какво сме почувствали и какво сме преживели?

Любовта се случва. Това е чувство, което най-напред усещаме. За нея не съществува тайна формула. Понякога нещата се случват с лекота, а друг път се борим, навиваме, самонавиваме и често дори се мъчим. Тази статия се случи или по скоро я пиша след групова енергийна терапия по Тибетския метод Манла. Без да съм поставял темата за Любовта под водеща тема по време на терапията, може би защото съм проворикан от лично преживяване, което почувствах и усетих в същият този ден, може би от това, че много пъти съм се гмуркал в разсъждения по темата за Любовта, може би защото е лято, може би, защото често наблюдавам как другите разсъждават и какво е моето мнение по темата… Може би – съществуват много може би… Може би, защото достигнах до мнението, че Любовта с главно „Л“ е чистота, свобода, хармония, доверие и най-вече чувство.

За видовете Любов всеки може да потърси достатъчно имфорамация в Интернет.

В следващите няколко реда ще носоча вниманието ви за научение и ненаучените уроци на Любовта.

За това, защо действаме по един или друг начин, когато сме във връзка?

За това, защо най-често самосаботираме дадени отношения?

За това, дали знаем какво искаме и желаем от човека, който обичаме?

Много са въпросите, затова нека всеки един от насочи вниманието към себе си и да си зададе тези въпроси или да допълни нови.

Според мен научените уроци в Любовта са тези, благодарение, на които сме преживели или надградили дадени отношения. Това са уроците, след които се чувстваме в хармония и сме осъзнали дадено нещо, от дадена ситуация.

Ненаучените уроци са тези, които ни карат да се чувстваме объркани, често да страдаме или пък да бъдем в дилема. Те са тези, които провокират в нас различен тип емоции. Всичко това може да се случва, когато се връщаме към една и съща ситуация, към бивши партньори или пък често търсим едни и същи неща относно Любовта.

Самосаботирането при дадени отношения може да е свързано със стари модели, страх от обръзване, свърхего реакция или пък чувство за конкуренкция с партньора.

Самоосъзнаването, опознаването на себе си и добрата комуникация са ключът към добрите и хармонични отношения.

Нека не забравяваме, че не съществува точна рецепта или формула за Любовта, а съществуват научени, ненаучени уроци и път, който имат да извървят да извървят двама души. Важно е по време на този път да не загубим себе си и пътя към нашия „Аз”.

Много често както казах в началото Любовта с главно „Л” просто се случва.

Всеки, който желае да научи и осъзнае повече по темата за Любовта, може да се включи в Рейки семинарите и консултацииге по личностно и творческо развитие, които организирам.

За контакти:

0888 55 65 22 – Денис Никифоров

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: