Предстои откриване на проекта „Дигитална поезия – твоят съвременен арт пристан”

„Дигитална поезия – твоят съвременен арт пристан“, стана финалист в програмата „Вселена от възможности“ на Пощенска банка, в категория „Дигитални иновации“ и на 29.09 ще се бори за голямата награда в категорията.

„Дигитална поезия – твоят съвременен арт пристан“ – е селектиран и от Резидентската програма на Национален студентски дом за подкрепа на млади творчески старт-ъпи.

„Дигитална поезия – твоят съвременен арт пристан“ и платформата #digitalartculture, която все още се конструира, са подкрепени от НФК, по програма „Творчески стипендии 2022“.

#digitalartculture, от платформа за съвременна дигитална поезия се превръща в арт хъб за среща на таланти и създаване на работни възможности за току-що завършващи или студенти, с опция за намиране на екипи, свързване, нетуъркинг, обмен на идеи, създаване на портфолио, обучения и тренинги за адекватната работна продукционна среда, която работи по проекти. Първият такъв е именно „Дигитална поезия – твоят съвременен арт пристан“.

Проектът ще даде възможност на повече хора да се докоснат до поетичното изкуство в съвременен вариант и да помага на социални каузи.

Официалното откриване на пилотния проект „Дигитална поезия – твоят съвременен арт пристан“ ще се състои на 20.09.22 г., в партньорство с платформата New Kids from the Block, в партньорство с Фондация Арт Бюро и Street Chefs, на новото открито пространство на ул. АЛАБИН 39.

Участници ще бъдат :

1) Екипът на платформата, изцяло изграден от Алумни НБУ.

2) Актьори за поетичната част на живо: студенти от БП „Театър“ и Алумни НБУ, МП „Театрално изкуство и общество“

3) По текстове на младите поетеси: Луиза Павлова – Петкова, Антонина Гюрова, адв. д-р Христина Георгиева, Моника Шербанова, Ангелина Грозева.

Очакваме ви. Подготвили сме ви много изненади.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: