Изключително емоционално завърши шестото издание на Sofia Singer SongwriterFest 2022

Изключително емоционално завърши шестото издание на Sofia Singer SongwriterFest 2022. Малко преди да прозвучи за финал вечната класика на The Beatles – „LetIt Be”, по идея на чужденците в надпреварата за най-добър поет с китара, участниците изпълниха хита на Тина Търнър – „The Best”, посвещавайки го на Директорката и главен организатор на фестивала – Лили Друмева О’Райли.

И трите първи места тази година, заминаха за чужбина. Безапелационен Номер 1 според оценките на тричленното жури (Пламен Сивов, Васко Громков и Предраг Йованович), стана британският чаровник Робърт Кламп от град Саутхемптън, Англия. Той спечели първата награда – китара от най-висок клас на „Кремона – България”. НидерландкатаЛуис Ван Схайк също абсолютно категорично беше поставена на второ място и получи запис на сингъл в студио „Ретро”. Трети стана представителят на Сърбия – Ненад Дошенович от град Суботица. Той се сдоби смаркови слушалки и микрофон от музикална къща „Фактор”, връчени му лично от нейния бос Весо Кокъла.

Пеещият като славей Благовест Зерлиев от България, спечели специалната награда на хотел „Oboriste 63 Boutique Hotel” и покана да направи концерт в Белград, Сърбия, а чаровните момичета Ани Лилова и Ива Янкулова, получиха оригинални пикъпи за китара.

Всички финалисти в Sofia Singer SongwriterFest 2022 се сдобиха и с бутилка уиски, връчена им лично от представителя на „Jameson” в България. Сред многобройните гости в клуб „1857”, присъстваха и дипломати от посолството на Сърбия у нас.

Следващото седмо издание на фестивала ще е в ранната есен на 2023 година.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: