Рестарт – без резервно копие

Това е една история от преди няколко дни, която ни показва, че в живота нищо не е сигурно и вечно. Благодарение на всичко това, което ми се случи осъзнах, че трябва освободим място за новите неща в живота.

В утрото на първи септември телефонът ми отказа да тръгне. Операционната система се срина от прекалено много налична информация. В мобилния си апарат съхранявам както лична информация, така и всички контакти. Не си спомням кое съм запазил в „облака” и кое не. Оказа се, че нищо от последните две години. Поредният динамичен ден, но съдбата реши, че имам нужда от почивка.

„Телефонът на абоната е изключен или извън обхват”. Това беше първи септември за всички, които искаха да ме чуят! Беше странно както за мен, така и за тези, които ме търсеха. Въпреки това успях да осъществя всичките си срещи, но по-важно е какво научих от този рестарт – без резервно копие?!!

Първо не се почувствах никак зле. Всичките ми спомени от последните две години останаха в историята. Загубих много телефонни номера. Но си дадох сметка, че…

– Най-хубавите снимки ги имам на хартия.

– Може да имам хиляди телефонни номера, но всъщност тези, които са ми най-важни си ги възстанових още на втори септември.

– Старото трябва да освободи място за новото.

И така усетих лекота, пречистване, сила и мотивация за нови спомени, нови контакти, нови емоции и преживявания. Ако не се беше бъгнал телефона ми едва ли щях да си дам сметка, че всичко истинско остава, а фалша трябва да бъде изхвърлен в историята и то без резервно копие!

Автор: Денис Никифоров

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: