24 години без леля Ванга

Днес се навършват 24-години от смъртта на леля Ванга! 24 години по-късно продължаваме да имаме нужда от закрилата ѝ, нека не спира да ни помага дори и да не е между живите, защото тя е една светиня.

На 11 август 1996 година си отиде от този свят леля Ванга, но 24 години по-късно тя не спира да помага на нуждаещите се!

„Леля Ванга… Човек, който ни пази и закриля… Човек, който остави храм за столетия напред… Светица, на която думата и предсказанията за всички бяха надежда.. Леля Ванга ни научи да вярваме в доброто, човек с мисията да помага… Леля Ванга – нашата светица, която помага и днес, а енергията и благословията ѝ, могат да се усетят и получат в местността Рупите.

Пред свещените неща в нашата Майка България, поклон и мълчание! Ще носим леля Ванга в сърцата си с Благодарност, защото и тя като Ангелите, гледа само към Светлината и Любовта. Поклон!

Никога няма да я забравим, особено тези на които е помогнала! Нека почива в мир и да не спира да помага на всеки нуждаещ се от помощта ѝ. Благодаря ти от цялото си сърце, лельо Ванге!

За леля Ванга с Любов, можете да прочетете текста и да чуете репортажа”

Поклон пред паметта на единствената ВЕЛИКА БЪЛГАРСКА ПРОЧИЦА – леля Ванга

На колене може да коленичи всеки християнин българин пред живота и труда на една обикновенна, но велика българка.


Без личен егоизъм и неуморно, десетилетия наред леля Ванга помага на хората, да облекчи тяхната болка, да намери изчезналия роднина, да благослови всяка желаеща да има рожба невеста, да кръщава и дава своята любов на мало и голямо, на учени и простовати люде. От времето на цар Борис до последните си дни баба Ванга работи с по 300 човека всеки ден, те минават прага ѝ, с единствената надежда за помощ.


„Бъдете по-благи от мед, и по-меки от памук!” – това са само част от нейните напътствия, за да бъдем спокойни и щастливи в този си земен живот. Тя е една от малкото пророчици, дори единствена, дето знае и без да е учила, основите и законите на телософията. Тя вдига като Райна Кнегиня, нашата родина България на първо място в света – че това е благословенна земя, и че всички ние трябва да се завърнем, да погледнем с Любов и закрила родната си земя.


Леля Ванга ни учи, че вярата в Бог, в родината, в майка си и баща си, че не можеш да живееш, докато нямаш вяра. Тя ни учи, че онова необятното, непонятното в живота – това е да разбираме извора на мъдростта, извора на Любовта в живота. Че не можеш да вярваш в Бог, или хората, докато не ги обичаш. Не се вярва в това, което не се обича. Лице в лице с живота. Когато тя ни говори, че трябва да вярваме, това значи, че трябва да имаме Любов.


Ние съвременните хора, сме обезверени. Освен, че сме изгубили връзката си с Бога и връзката един с друг, сме дошли до положението да загубим връзка и със самите себе си – и в себе си не вярваме. Вярата – това е самият човек.


Владичица, Българка, Ванга, приема с отворени обятия всеки и знае, как да посрещне хорската мъка и сълзи, да открие и надежда да даде. И успокоение и мир в душите да въведе, и при загубата на най-близки хора.


Тя е мъдростта, че вижда и в село Царичина, под земята, където е закопано първото двуполово човешко същество. При отправения и въпрос от експедицията, от генерали, дали има нещо, тя им казва: „Тая маймуна ли тражите, она е и маж и жена, и е жъта на цвет.”


Как тази жена е разбирала от Космоса, от живия живот, от мъртвия свят?


Защо за нея в Русия се знае много повече, от колкото у нас. Филми се снимат, книги се пишат?


Защо ли пак не умеем да ценим, това с което ни е дарила Вселената?


За леля Ванга се говори дори и днес, по време на демокрацията с половин уста. Прекланят глава само мъдрите хора пред мъдростта и вярата, която тя носи.
Във общината и са събирали таксите по 10 лева, които плащали посетителите ѝ. Знаете ли, че мястото в Рупите, където тя вдига този свещен храм, че там мястото е от свято, по-свято, че енергийте, земята, водата и въздуха са толкова силни, наситени, положителни, че дори и с последния си жест, към хората, тя им помага и оставя дар за столетия напред.
Борбата на леля Ванга, да покаже че вярата в нас самите, в Любовта, в доброто, в Правдата, ще оправят живота ни, а не поклоните в църквите или даренията за опрощаване на греховете ни. Айнщайн е казал: „Целият свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред учителя Петър Дънов от България”, и леля Ванга като Учителя, ни учи само на добро, да бъдем по-добри, да се обичаме, да бъдем самите себе си. С колко Любов леля Ванга строи своя храм и нейната Любов и днес може да се усети между стените му, в цветята и земята на около.


Пред свещените неща в нашата Майка България, поклон и мълчание! Ще носим леля Ванга в сърцата си с Благодарност, защото и тя като Ангелите, гледа само към Светлината и Любовта!
Поклон!!!


Автор: Денис Никифоров

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: